Η Μόσχα υποδέχθηκε ως “σημαντικό φίλο” τον Τσίπρα

Ως “σημαντικό φίλο της Ρωσίας” καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα στην Άνω Βουλή η πρόεδρος του σώματος, κ. Βαλεντίνα Ματβιένκο.

«Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος για τη Ρωσία, η οποία ενδιαφέρεται να αναπτύξει τις ελληνορωσικές σχέσεις στους πλέον διαφορετικούς τομείς και κατευθύνσεις, τόσο σε διμερές

όσο και σε πολυμερές επίπεδο», είπε η Βαλεντίνα Ματβιένκο υποδεχόμενη την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Α. Τσίπρα στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Απαντώντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού, και ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι η Ρωσία είναι αναπόσπαστο τμήμα της μεγάλης Ευρώπης, από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια, γι’ αυτό και τάσσεται υπέρ του να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να διατηρηθεί η παράδοση των θερμών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Ακόμη υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Ρωσία συνδέονται με παράδοση κοινών αγώνων των λαών μας, κοινών θρησκευτικών πεποιθήσεων, με κοινές πολιτικές και πολιτιστικές ρίζες στη διαδρομή μας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ζήτημα ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να διευρυνθεί άλλο προς ανατολάς, στην Ουκρανία δηλαδή, υπονοώντας ότι αυτή θα έπρεπε να είναι και η στάση της χώρας μας. Κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα της Κριμαίας μπορεί να επιλυθεί στο πλαίσιο μιας ομοσπονδιακής λύσης, και σε κάθε περίπτωση με σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο.

Παράλληλα, κατηγόρησε την ΕΕ για τη συνεργασία της με τη νέα κυβέρνηση του Κιέβου, στην οποία συμμετέχουν νεοναζιστικά κόμματα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η κ. Β. Ματβιένκο τόνισε πως δυστυχώς δεν μπορεί να ανταποδώσει την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, καθώς την περίοδο αυτή δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Ευρώπη, λόγω των κυρώσεων που η Ε.Ε. έχει επιβάλει σε αυτήν και άλλους Ρώσους αξιωματούχους.

Την Τρίτη ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ρωσίας Βλαντίμιρ Τιτόφ, τον Α’ αντιπρόεδρο της Κάτω Βουλής (Κρατικής Δούμας) και αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιβάν Μέλνικοφ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Δούμας Αλεξέι Πουσκόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα