Η ισπανική Βουλή στηρίζει τις ταυρομαχίες

Η ισπανική Βουλή μετά την απόφαση της να εξετάσει την περίπτωση θέσπισης νόμου για την αναγνώριση των ταυρομαχιών ως επίσημο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς, βρίσκεται όλο και πιο κοντά να το πετύχει.

Μετά από σχετική πρόταση που υπέγραψαν 590.000 πολίτες της Ισπανίας που αναφέρει ότι οι ταυρομαχίες πρέπει να αναγνωριστούν επισήμως ως κομμάτι της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ισπανίας , το θέμα επανήλθε στην Βουλή.

Εφόσον

θεσπιστεί σχετικός νόμος από την Βουλή, τότε οι συμμετέχοντες και όσοι προωθούν το έθιμο θα έχουν σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις ενώ θα αποτραπεί η άρση της απαγόρευσης των ταυρομαχιών που επέβαλαν το περασμένο καλοκαίρι οι τοπικές αρχές της Καταλονίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών (180 υπέρ – 40 κατά) αποφάσισε την εξέταση του ζητήματος, γεγονός που φέρνει τις ταυρομαχίες όλο και πιο κοντά στην πολιτισμική περιφρούρησή τους.

Ωστόσο ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έχει ήδη δηλώσει ότι θα στηρίξει την πρόταση και θα ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής του νόμου.

Keywords
Αναζητήσεις
tayromaxies
Τυχαία Θέματα