Έγραψε ιστορία ο Λεμπρόν Τζέιμς

Και τι δεν άκουγε ο LeBron James ώσπου να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο πέρσι με τη φανέλα των Miami Hit. Μέχρι και ο χαρακτηρισμός του «άμπαλου» συνόδευε την παγιωμένη φήμη του «loser», λόγω της αποτυχίας του να ανταποκριθεί στο προσωνύμιο του «Βασιλιά» και ειδικότερα του τρόπου που αγωνιζόταν στα τελευταία δωδεκάλεπτα κρίσιμων αγώνων των play-offs.

Οι επικριτές δέχθηκαν το πρώτο χτύπημα όταν ο LeBron

κατέβαλε τους Oklahoma City Thunder και τον Kevin Durant στους περσινούς τελικούς και το τελειωτικό, ίσως, απόψε το βράδυ, όταν και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΝΒΑ. Έξι συναπτοί αγώνες με 30 + πόντους και 60% + εντός πεδιάς. Ο πρώτος που καταγράφεται στα βιβλία του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο έχοντας πετύχει αυτό το μεγάλο κατόρθωμα. Για.. την ιστορία, στον αγώνα απέναντι στους Portland Trail Blazers πάτησε φρένο ακριβώς πάνω στο νούμερο 30, έχοντας 11 στα 15 σουτ.

Η μεταμόρφωση του LeBron James ξεκίνησε, ως γνωστόν, από τα ιδιαίτερα μαθήματα που του παρέδωσε ο σέντερ – όνειρο Hakeem Olajuwon, ο οποίος του μετέδωσε την κρίσιμη όσο και αυτονόητη πληροφορία, ότι ένας παίκτης με τα δικά του ασύγκριτα σωματικά προσόντα δεν μπορεί να αναλώνεται στη γραμμή του τριπόντου.

Έκτοτε απολαμβάνουμε έναν διαφορετικό παίκτη που κάνει τα πάντα στο γήπεδο και προσωποποιεί το μπάσκετ του 22ου ίσως αιώνα! Ακόμα και εμείς οι αμετανόητοι οπαδοί του ανεπανάληπτου Michael Jordan δεν διστάζουμε να τον παραδεχθούμε!

Keywords
Τυχαία Θέματα