Η ηλεκτρονική μουσική στα… καλύτερά της

Οι Kraftwerk στην “Tate Modern” του Λονδίνου. Όταν ανακοινώθηκε, ήταν ζήτημα ωρών να βγουν sold out οι συναυλίες της πειραματικής μπάντας της Γερμανίας. Μόλις χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη προκαλώντας υστερία και έκσταση στους «φανς» και έπεται συνέχεια.

Κάθε εμφάνιση θα είναι η παρουσίαση κι ενός άλμπουμ τους εξού και ο τίτλος “The Catalogue 1 2 3 4 5 6 7 8” του project. Γυαλιά 3D, ειδικά εφέ, φουτουριστικό σκηνικό και η σχέση ανθρώπου –τεχνολογίας

στο επίκεντρο. Ο διεθνής Τύπος τους αποθέωσε. Μίλησαν για μια συναυλία –φαινόμενο, για το καλύτερο θέαμα πολυμέσων του κόσμου, μία εμπειρία που συνάρπασε όσους την έζησαν.

Ο συνδυασμός ήχου και εικόνων, οι καινοτομίες μιας πορείας που μετρά 40 χρόνια, οι πρωτοποριακές τεχνικές στη μουσική και οι αυτοσχεδιασμοί είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη σειρά συναυλιών τους αλλά και τους ίδιους. Πρόκειται για ένα από τα συγκροτήματα με τη μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο της μουσικής. Επηρέασαν πολλούς από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες και μάλιστα από διαφορετικά είδη.

Η συμβολή τους δεν περιορίζεται μόνο στην εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής. Όλα αυτά τα χρόνια, κατάφεραν με τους συνεχείς πειραματισμούς τους να φέρουν επανάσταση στη μουσική γενικότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα