Η Γερμανία επιδιώκει μία… δεύτερη “Γενεύη” για την Ουκρανία

Η πρώτη συμφωνία της Γενεύης έχει ουσιαστικά καταστρατηγηθεί και η Γερμανία επιδιώκει να υπάρξει μία νέα σύνοδος, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της Ουκρανίας, όπου η ένταση αυξάνεται αντί να μειώνεται.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος απηύθυνε την έκκληση σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε με την επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον, τον υπουργό Εξωτερικών των

ΗΠΑ Τζον Κέρι, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και με εκπρόσωπο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Για το θέμα συνομίλησαν τηλεφωνικά και η Άνγκελα Μέρκελ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο πως το σημαντικότερο είναι να βρεθεί σημείο επαφής ανάμεσα στην κυβέρνηση του Κιέβου, με τους διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία.

Η κατάσταση στην περιοχή, πάντως, κάθε άλλο παρά ήρεμη είναι. Μετά τις ακρότητες των ακροδεξιών στην Οδησσό τα πνεύματα είναι οξυμένα, ενώ η στρατιωτική επιχείρηση από την πλευρά του Κιέβου συνεχίζεται κανονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα