Η ανησυχία του Βενιζέλου για την κυβέρνηση

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρατηρούν το τελευταίο διάστημα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να “βγάζει” έναν βαθύ προβληματισμό. Όχι τόσο για το Κίνημα, που αντικειμενικά βρίσκεται σε ιστορικά δύσκολη πολιτικά θέση. Αλλά κυρίως για την κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Αριστερά, υπό την πρωθυπουργία του

Αντώνη Σαμαρά.

Τα τελευταία περιστατικά με τις απεργίες στο Μετρό και την επίταξη, τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας με τα μέλη του ΠΑΜΕ, χτυπούν καμπανάκι προβληματισμού για τον έμπειρο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και την επόμενη εβδομάδα θα επιδιώξει να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση κορυφής με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, ώστε να εκτιμηθεί η πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται, και να επαναπροσδιοριστεί η κεντρική στρατηγική στόχευση της κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προβληματισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου εστιάζει στο γεγονός ότι, μετά την έγκριση εκταμίευσης της δόσης και την παγίωση της εκτίμησης ότι η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία, η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να κάνει το “επόμενο βήμα”.

Ο Πρωθυπουργός φυσικά χαράσσει τη δική του στρατηγική, και επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, στο εσωτερικό της χώρας ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνει μια κοινωνία… σε αναμονή.

Αυτή ακριβώς η περίοδος πίστωσης χρόνου… τελειώνει, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ιπποκράτους. Και αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις υπέρβασης, που θα έρθουν να προστεθούν στα δημοσκοπικά ευρήματα τα οποία δείχνουν… φρενάρισμα της ανοδικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα