Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Ηγετικό στέλεχος της σπείρας είναι 48χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων, ο οποίος καταζητείται και ο οποίος διέθετε τα αυτοκίνητα προς πώληση, ενώ η αστυνομία συνέλαβε τρία μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 36, 39 και 53 ετών, και κατέσχεσε 56 παραποιημένα αυτοκίνητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 48χρονος ιδιοκτήτης έδινε εντολές σε τρίτα άτομα να κλέβουν πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε συνεργεία- φανοποιεία.

Εκεί, φανοποιοί- μέλη της οργάνωσης είτε παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους (αριθμό πλαισίου) και τα επέστρεφαν εκ νέου στο κατάστημα του ανωτέρω για πώληση, είτε τα διέλυαν και διέθεταν τμήματά τους για ανταλλακτικά. Σε μερικές περιπτώσεις, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες πολυτελών οχημάτων δήλωναν ψευδώς ότι τους είχαν κλέψει το αυτοκίνητο, με σκοπό να εισπράξουν αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες και στη συνέχεια τα διέθεταν στον 48χρονο προς πώληση.

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στις 29 Απριλίου σε καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων στη Νέα Ιωνία, σε τρία φανοποιεία στους Αγίου Αναργύρους, τις Αχαρνές και τη Μεταμόρφωση και σε κατοικίες μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα έξι πολυτελή οχήματα με παραποιημένα στοιχεία, δυο πιστόλια με γεμιστήρες, φυσίγγια και τριάντα έγχρωμα αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας, της απάτης σχετικά με τις ασφάλειες και παράβαση των Νόμων «περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» και «περί όπλων».

Keywords
Τυχαία Θέματα