Επτά αντάρτες νεκροί στο Πακιστάν

Δύο πύραυλοι που ερρίφθησαν από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανταρτών τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή όπου ζει η φυλή Παστούν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Κατά την επίθεση που σημειώθηκε στο χωριό Νταργκάχ Μαντί καταστράφηκε ένα σπίτι.

Η τοποθεσία αυτή απέχει 10 χλμ. από την Μιρανσάχ, την μεγαλύτερη πόλη του Βορείου Ουαζιριστάν, περιοχή όπου ζουν οι φυλές και είναι γνωστή ως

το μεγαλύτερο προπύργιο του δίκτυο Χακάνι το οποίο πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν από τα ορεινά κρησφύγετά τους στο Πακιστάν. Η περιοχή είναι επίσης σημαντική βάση των Πακιστανών Ταλιμπάν, των συμμάχων τους της Αλ Κάιντα όπως και των Αφγανών Ταλιμπάν που πολεμούν το καθεστώς της Καμπούλ και το ΝΑΤΟ από την άλλη πλευρά των συνόρων.

“Ήταν πυρά από μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Επτά αντάρτες σκοτώθηκαν και ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί”, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας στην Μιρανσάχ. Άλλος αξιωματούχος στην Πεσάουαρ, την πρωτεύουσα της περιοχής, επιβεβαίωσε την επίθεση και τον αριθμό των θυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα