Επίθεση Τουρκίας κατά Ελλάδας για τον «νόμο του ιμάμη»

Η Τουρκία εξέφρασε απογοήτευση γι’ αυτό που ονομάζει «καταπιεστικές πολιτικές» της Ελλάδας σε βάρος της «τουρκικής», όπως την χαρακτηρίζει, μειονότητας, ως αντίδραση στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για διορισμό ιμάμη στα σχολείο και στα τζαμιά.

Με σημερινή της δήλωση, η τουρκική κυβέρνηση από την Άγκυρα εκδήλωσε την βαθιά της ανησυχία για τον «νόμο του ιμάμη» και προειδοποίησε ότι παρακολουθεί στενά τις σχετικές εξελίξεις. Πρόσθεσε ακόμα, ότι θεωρεί λυπηρό το γεγονός της επαναπροώθησης του νόμου,

παρά τις έντονες αντιδράσεις της «τουρκικής» μειονότητας, ενώ σημείωσε ότι εξετάζει προσεχτικά τις δηλώσεις «Τούρκων» βουλευτών για το θέμα, που έγιναν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η Τουρκία επικαλείται τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη Διεθνή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προστασία των θρησκευτικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας. Η Άγκυρα προτρέπει έτσι την Αθήνα να επιτρέπει στα μέλη της να εξασκούν ανεμπόδιστα την θρησκευτική τους ελευθερία, κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων των συνθηκών της Ε.Ε.

«Παρόλα αυτά, είναι απογοητευτικό ότι η Ελλάδα έχει αγνοήσει τις νόμιμες απαιτήσεις της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη με τις καταπιεστικές της πολιτικές», αναφέρεται στη δήλωση, ενώ εκφράζεται η ευχή να απορριφθεί το επίμαχο νομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα