Ο Ρέσλερ προ της αποπομπής

Η πίεση προς τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας, Philipp Rösler, αυξάνεται. Και δεν είναι ο τρόπος που εκτελεί τα καθήκοντα των άνω δύο θέσεων η αιτία. Αιτία είναι τα θλιβερά δημοσκοπικά αποτελέσματα του κόμματος FDP, κυβερνητικού εταίρου της Angela Merkel, του οποίου τυγχάνει ηγέτης.

Τελευταίο πρόσωπο που φρόντισε να ρίξει λάδι στην φωτιά που σιγοκαίει τον Rösler ήταν ο φερόμενος ως πιθανότερος αντικαταστάτης του, δηλ.

ο Rainer Brüderle. Ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, ζήτησε επισήμως την επίσπευση του προγραμματισμένου για τον Μάιο συνεδρίου του κόμματος και την άμεση εκλογή αρχηγού, αποσυνδέοντάς την μάλιστα από το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στην Κάτω Σαξονία την ερχόμενη Κυριακή, οι οποίες έως τώρα θεωρούνταν κριτήριο παραμονής ή μη του Rösler στην ηγεσία.

Ο τελευταίος παραδέχεται τα λάθη του αλλά δηλώνει αποφασισμένος, χωρίς να δείχνει καμία εμφανή διάθεση παραίτησης, να τα διορθώσει και να οδηγήσει, παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις, ξανά το κόμμα του στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Οι πολίτες δεν φαίνεται να συμφωνούν με αυτή την στάση του και επιθυμούν στην πλειονότητά τους την παραίτησή του. Δυσμενές αποτέλεσμα στις εκλογές της Κυριακής στην Κάτω Σαξονία θεωρείται ότι θα επιφέρει την άμεση αποπομπή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα