Επιστολές Κουβέλη σε Κεντροαριστερά και ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης ότι θα αποστείλει μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι δυο επιστολές.

Η μία θα απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, ανεξάρτητους βουλευτές και τους Οικολόγους, για άμεση έναρξη διαλόγου για την συγκρότηση κεντροαριστερού πόλου.

Ο κ.

Κουβέλης κατέστησε σαφές ότι δεν αναζητεί με την πρωτοβουλία αυτή προσχώρηση του ενός κόμματος στο άλλο.

Παράλληλα, όμως, η ΔΗΜΑΡ θα στείλει και δεύτερη επιστολή, η οποία θα απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ για να συζητηθεί η δυνατότητα διατύπωσης προοδευτικής, κυβερνητικής πρότασης, με συγκεκριμένα προγραμματικά στοιχεία, και με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοαποκλείεται από τις διεργασίες για την Κεντροαριστερά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ».

Η ΔΗΜΑΡ θα καταθέσει λοιπόν δική της πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ανέφερε ο κ. Κουβέλης, ενώ τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν προσμετρά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προτάσεις των κομμάτων θα είναι διαφορετικές ως προς το ερώτημα που θα πρέπει να τεθεί και στην εισαγωγική έκθεση, και θα αναζητηθεί απ’ αυτές ο ελάχιστος κοινός τόπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα