Εγκρίθηκε η δόση του ενός δισ. ευρώ από το Eurogroup – Εκταμίευση μόλις ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα

Το Eurogroup ενέκρινε όπως αναμενόταν στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα, την υπο-δόση του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την Ελλάδα.

Μετά το Eurogroup ο πρόεδρος, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημείωσε πως η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για την ολοκλήρωση των υπόλοιπων όρων έως τις αρχές Αυγούστο. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει και η αποδέσμευση της δόσης.

Ο Ολλανδός ανέφερε ακόμη πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τους

διαβεβαίωσε ότι η δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Αυγούστου. Ζητήσαμε επιπλέον από την Ελλάδα να προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση και των υπόλοιπων δεσμεύσεων του μνημονίου”, προσθεσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, η Ελλάδα συνεχίζει να θέτει σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την εξισορρόπηση της οικονομίας» δήλωσε από τη μεριά του ο Κλάους Ρέκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο Eurogroup, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι «υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει για την Ελλάδα».

Σχετικά με την υπο-δόση του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε πως το Euro Working Group «έλαβε υπόψη του την τελευταία αξιολόγηση της τρόικα» και ενέκρινε την εκταμίευση των χρημάτων, υπογραμμίζοντας όμως πως η δόση δόθηκε με βάση τους στόχους Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα