Επαφών συνέχεια, ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, Χάρι Ρέιντ, δήλωσε πως θα εργαστεί καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας με τον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ώστε να υπάρξει μία συμφωνία για την επαναλειτουργία της κυβέρνησης και την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους.

Ο Ρέιντ αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες των Ρεπουμπλικάνων ότι οι Δημοκρατικοί προσπαθούν στις συνομιλίες να υπερβούν το ανώτατο όριο των δαπανών από ένα χαμηλό στον προϋπολογισμό του 2011, προσθέτοντας πως είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν τα τρέχοντα επίπεδα έως τις 15 Νοεμβρίου. Όμως στις

συνομιλίες για μια πιο μακρά παράταση της κυβερνητικής χρηματοδότησης, οι Δημοκρατικοί έχουν επιμείνει σε μια κάποια ελάφρυνση από την καθολική μείωση δαπανών.

“Είμαστε σε ανεπίσημες συνομιλίες σήμερα”, είπε ο Ρέιντ, αναφερόμενος στις συζητήσεις του με τον Μακντόνελ. “Πιστεύω πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να λειτουργήσει ξανά και να επεκτείνει την ικανότητα αυτής της χώρας να πληρώνει τους λογαριασμούς της. Και πρόκειται να κάνω ό,τι μπορώ ολόκληρη τη μέρα για να επιτύχω ακριβώς αυτό. Πρέπει να το κάνουμε. Είναι ύψιστη υποκρισία να μην πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα