Έντονη κριτική Λαφαζάνη στην υποψηφιότητα Βουδούρη

Έντονη ήταν η κριτική που άσκησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στη περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η επιλογή πολιτικών προσώπων που έχουν ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο

και την κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκονται εκτός αποφάσεων του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει λάθος μήνυμα στο λαό.

Απαντώντας ο Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για «ρεσιτάλ δυσανεξίας», τόνισε πως η πρόταση για τους 13 περιφερειάρχες είναι απολύτως ισορροπημένη από κάθε άποψη και συμπλήρωσε ότι «δεν ανοίγουμε φακέλους σε στελέχη που προσεγγίζουν το χώρο και προχωράμε με βάση την απόφαση του Συνεδρίου».

Ο Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εποχή είχε χαρακτηρίσει ως απαράδεκτες κάποιες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, φωτογραφίζοντας τους Σταθάκη και Μηλιό.

«Το χρέος είναι άδικο, βαθύτατα ταξικό, δεν είχε παραγωγικό προσανατολισμό και κυρίως σήμερα δεν είναι βιώσιμο, εκτός και αν εξοντώσουμε τον ελληνικό λαό. Η προσωπική μου θέση είναι η συνολική διαγραφή του χρέους. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για άνευ όρων διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αν χρειαστεί και μονομερώς, είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει.

Γι’ αυτό ισχυρίζομαι ότι οι θέσεις για διαγραφή μόνο κάποιου μέρους του χρέους, οι αυθαίρετες εκτιμήσεις ότι το απεχθές χρέος είναι, τάχα, μόλις 5% και οι δεσμεύσεις για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, τις οποίες εκφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ατελέσφορες και βαθιά λαθεμένες, ενώ η αναφορά σε σχέδια Μάρσαλ τουλάχιστον ατυχής», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Λαφαζάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα