Στοιχεία έκπληξη προαναγγέλλει ο Στουρνάρας: "Ούτε στον Σαμαρά δεν τα έχω πει"!

«Στοιχεία έκπληξη» για την εξέλιξη των δημοσίων οικονομικών και άλλων μεγεθών της οικονομίας έχει στη διάθεσή του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Βήματος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας αναμένει την επισημοποίησή τους από τη Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τα γνωστοποιήσει

τις επόμενες ημέρες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών μιλάει για μεγάλη έκπληξη, η οποία θα επιδράσει καταλυτικά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι δεν έχει ενημερώσει με ακρίβεια ούτε τον πρωθυπουργό, ακριβώς επειδή θέλει να είναι απόλυτα βέβαιος και τα στοιχεία να μην επιδέχονται ουδεμίας αμφισβήτησης. «Υπομονή λίγες μέρες ακόμη» απαντά χαρακτηριστικά.

Στις ιδιαίτερες συνομιλίες του ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι τα στοιχεία αυτά καθαυτά θα δώσουν και την εξήγηση για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται από το περασμένο φθινόπωρο στην ολοκλήρωση των συνομιλιών με την τρόικα.

Όπως τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας, το πρωτογενές πλεόνασμα τελικά μπορεί να ξεπεράσει και το 1,5 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα