Ένα βήμα πριν από το κλείσιμο οι Κυπριακές Αερογραμμές

Δυσοίωνο καταγράφηκε το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ελέγχου και Οικονομικών της Βουλής. Ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, παραδέχθηκε ότι οι πιθανότητες έγκρισης του σχεδίου αναδιάρθρωσης από την Κομισιόν είναι πολύ περιορισμένες και σε περίπτωση που το «όχι» επιβεβαιωθεί τότε οι Κυπριακές Αερογραμμές

θα κλείσουν.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, o κύριος Γεωργιάδης εξήγησε ότι ναι μεν γίνονται όλες οι δυνατές προσπάθειες ωστόσο είπε, ένα ενδεχόμενο «όχι» θα είναι καταστροφικό αφού ο κρατικός αερομεταφορέας θα πρέπει να επιστρέψει στην κυβέρνηση 90 εκατ.

Ο Χάρης Γεωργιάδης δεν άφησε περιθώρια αφού παραδέχθηκε ότι οποιαδήποτε απόφαση και αν πάρει η Κομισιόν, χωρίς την παρουσία ιδιώτη επενδυτή οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν είναι βιώσιμες σε βάθος χρόνου.

Κάτι που εμμέσως παραδέχθηκε και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Τόνυς Αντωνίου ο οποίος αναφερόμενος στη ρευστότητα της εταιρείας είπε ότι αυτή αρκεί μόνον μέχρι το 2015.

Από την άλλη ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής πριν από την απόφαση της Κομισιόν γεγονός το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, σε λουκέτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα