Επεισόδια στην κηδεία του νεαρού Παλαιστινίου στην ανατολική Ιερουσαλήμ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της κηδείας του 16χρονου παλαιστίνιου που δολοφονήθηκε προφανώς σε αντίποινα για τον φόνο τριών Ισραηλινών εφήβων που είχαν απαχθεί στη Δυτική Όχθη.

Χιλιάδες άνθρωποι συνόδευαν τη σορό του Μοχάμαντ Αμπού Χντέιρ μέσα σε μια θάλασσα από παλαιστινιακές σημαίες από το σπίτι του στην παλαιστινιακή συνοικία Σουάφατ ως το κοιμητήριο.

«Με το αίμα και την ψυχή μας θα θυσιαστούμε για τον μάρτυρα», φώναζε το πλήθος. Νεαροί πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς

που απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Ο 16χρονος Παλαιστίνιους έπεσε θύμα απαγωγής την Τρίτη το βράδυ ενώ η σορός του, η οποία σύμφωνα με δικηγόρο της οικογένειας ήταν εντελώς καμένη, εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα κοντά σε δάσος στο δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ.

Μέσα ενημέρωσης εκτίμησαν ότι ο φόνος του ενδέχεται να έγινε σε αντίποινα για τον φόνο των Ισραηλινών εφήβων που είχαν απαχθεί στις 12 Ιουνίου στη Δυτική Όχθη.

Μάρτυρες δήλωσαν ότι ο νεαρός Παλαιστίνιος απήχθη μπροστά από το σπίτι του τα ξημερώματα. «Δύο Ισραηλινοί» τον οδήγησαν με τη βία σε ένα αυτοκίνητο ενώ ένας τρίτος βρισκόταν στο τιμόνι.

Όμως ο ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς υπογράμμισε ότι «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα» για τον φόνο και ότι το κίνητρό του «δεν μπορεί να καθοριστεί ακόμη».

Το άρθρο Επεισόδια στην κηδεία του νεαρού Παλαιστινίου στην ανατολική Ιερουσαλήμ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα