Εγκρίθηκε η ΑΜΚ από τη ΓΣ της Εθνικής τράπεζας

Η Γενική Συνέλευση της Εθνικής, έδωσε και τυπικά, το Σάββατο, την έγκρισή της για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας ύψους, 2,5 δισ. ευρώ.

Στη Γ.Σ. υπήρξε απαρτία, καθώς μετείχε το 87,84% ήτοι πάνω από τα 2/3 του μετοχικού κεφαλαίου. Ήδη από την Παρασκευή, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) είχε ανακοινώσει την απόφασή του να υπερψηφίσει την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας

της Ελλάδος (ΕΤΕ).

Στρατηγικά οφέλη για την ΕΤΕ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου παρέχει τα ακόλουθα πρόσθετα στρατηγικά οφέλη για την τράπεζα:

- Αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην μετοχική βάση της Τράπεζας ενισχύοντας την διασπορά των μετοχών της από 16% σε 43%, ως πρώτο και αποφασιστικό βήμα προς τη διεύρυνση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.

- Βελτίωση της χρηματοδοτικής ικανότητας, διευκολύνοντας την πρόσβαση της Εθνικής στις χρηματαγορές με βελτιωμένους όρους.

- Ενίσχυση της θέσης της Εθνικής στην υποστήριξη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και

- Παροχή περαιτέρω κεφαλαιακής ευελιξίας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αποπληρωμής των προνομιούχων μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 1,35 δισ. ευρώ όταν αυτό κριθεί σκόπιμο (υπό την προϋπόθεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές).

http://ysterografa.gr/economy/%cf%84%ce%bf-%cf%84%cf%87%cf%83-%ce%b5%ce%bd%ce%ad%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b5-%ce%b1%ce%bc%ce%ba-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae

Keywords
Τυχαία Θέματα