Έχει η Β. Κορέα πιο ισχυρά πυρηνικά από ό, τι γνωρίζουμε;

Σύμφωνα με την «Washington Post», αξιωματούχοι των ΗΠΑ και ανεξάρτητοι ειδικοί αναφέρουν πως η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έχει προβεί σε ενέργειες απόκρυψης λεπτομερειών σχετικά με το πυρηνικό όπλο που δοκίμασε τον Φεβρουάριο, τροφοδοτώντας υποψίες ότι οι επιστήμονες της δουλεύουν πάνω σε ένα σχέδιο βόμβας με πολύ μεγάλη ποσότητα ουρανίου στον πυρήνα της.

Τουλάχιστον δύο διαφορετικές αναλύσεις της εκπυρσοκρότησης που έγινε στις 12 Φεβρουαρίου

επιβεβαίωσαν πως οι επιδράσεις της έκρηξης ήταν περιορισμένες, με λίγα ραδιενεργά ίχνη να απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα (όπου μπορούσαν να ανιχνευθούν), σύμφωνα με τους αξιωματικούς των ΗΠΑ και των ειδικών επί των όπλων, οι οποίοι μελέτησαν τα δεδομένα.

Οι μελετητές παρακολούθησαν την δοκιμή εντατικά, αναζητώντας στοιχεία για την σύνθεση της βόμβας, η οποία ήταν η τρίτη που δοκίμασε η Β. Κορέα από το 2006. Μια επιτυχημένη δοκιμή μιας βόμβας βασισμένης στο ουράνιο θα επιβεβαίωνε ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει βρει μια δεύτερη οδό προς τα πυρηνικά όπλα, χρησιμοποιώντας τα πλούσια εφόδια της σε ουράνιο και τις νέες τεχνολογίες. Μι συσκευή βασισμένη στο εμπλουτισμένο ουράνιο δυναμώνει επίσης τις ανησυχίες περί συνεργασίας του ερμητικού καθεστώτος με το Ιράν.

Οι φιλοπόλεμες απειλές της Βόρειας Κορέας τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξήσει τους φόβους ανάμεσα στους αξιωματούχους της Αμερικής και της Νότιας Κορέας και έχουν υπερβεί τις ανησυχίες για το επίπεδο ανάπτυξης των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και των πυρηνικών όπλων της Πιονκγιάνκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα