Δραγασάκης: Σε περίπτωση διλημμάτων να αποφασίζει ο λαός

«Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα. Έρχεται όταν έχουν δοκιμαστεί διάφορα, και υπάρχει η ανάγκη για νέους δρόμους», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, κατά την ομιλία του σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Η Αριστερά στην κυβέρνηση. Τι, γιατί και πως».

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε την αναγκαιότητα

να βρεθεί η Αριστερά στην κυβέρνηση, ενώ για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτό είναι υπό συνεχή επεξεργασία -καθώς και τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν- αλλά και σε διαβούλευση με την κοινωνία.

«Η στρατηγική μας πρέπει να είναι έτσι δομημένη που να προσαρμόζεται στις εξελίξεις, και να διαμορφώνεται αναλόγως των συσχετισμών» (σ.σ. σε ευρωπαϊκό επίπεδο), σημείωσε. Για να επιτευχτεί αυτό, όπως εξήγησε, χρειάζεται να εμπεδωθεί μια κουλτούρα πολιτικού διαλόγου, να υπάρξει ένα πολιτικό υποκείμενο που να μπορεί να λειτουργεί επιτελικά, ενώ στην περίπτωση διλημμάτων, αυτά να αντιμετωπίζονται με το λαό (και με εκλογές ή δημοψήφισμα αν χρειάζεται).

Για την Αριστερά ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι είναι αντιμέτωπη με μια διπλή πρόκληση, αφενός η απάντηση στη δομική κρίση του καπιταλισμού και αφετέρου ο μετασχηματισμός της προκειμένου να βγει από την «άμυνα» και να πρωταγωνιστήσει.

Επιπλέον, επισήμανε ότι η Αριστερά πρέπει να συνδυάσει την κινηματική με την κυβερνητική λειτουργία, προκειμένου να αξιοποιήσει την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία για να προωθήσει τις λαϊκές επιδιώξεις.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, ημέρα που είναι προγραμματισμένη και η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα