Δήμας ή Ρουπακιώτης για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Το σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Παραπολιτικά”, τα βασικά στοιχεία του ωστόσο επιβεβαιώνονται από διαρροές και παρασκηνιακές συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και της ηγετικής ομάδας τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σύμφωνα λοιπόν με τις σχετικές πληροφορίες, έχουν ήδη ξεχωρίσει τα δυο ονόματα που θα προκριθούν για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015, με τον έναν

υποψήφιο να προέρχεται από την Κεντροδεξιά και τον άλλο από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σταύρος Δήμας ή Αντώνης Ρουπακιώτης, λοιπόν; Αυτό φαίνεται να είναι το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν με τελεσίδικο τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Κι αν ο χρόνος μοιάζει ακόμη πρόωρος, πολιτικά κάθε άλλο παρά τέτοιος είναι. Η τρικομματική κυβέρνηση επιχειρεί να ανακτήσει βηματισμό ανατροπής, ώστε να συμπιεστεί κι άλλο η “μη καταλληλότητα” του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξουσίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να έχουν από νωρίς αποσαφηνιστεί οι ρόλοι στο πολιτικό σκηνικό, με τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία να αποτελούν την κυρίαρχη δύναμη σταθερότητας και προοπτικής.

Θεωρητικά, αυτή τη φορά είναι η… σειρά της Κεντροδεξιάς να εκλέξει συναινετικά Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος θα προέρχεται από τους κόλπους της, υπό την έννοια ότι ο σημερινός ανώτατος πολιτειακός άρχων, ο Κάρολος Παπούλιας, προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, και διανύει ήδη τη δεύτερη θητεία του.

Αν επικρατήσει λοιπόν η άποψη αυτή, ο Σταύρος Δήμας φαίνεται να έχει ήδη το προβάδισμα. Ειδικά από τη στιγμή που, όσο περνά ο καιρός, μειώνονται οι πιθανότητες να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το αξίωμα ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος θα αποτελούσε ενδεχομένως την ιδεώδη επιλογή: Πολιτικός με συνεπή διαδρομή επί σειρά ετών, με αφετηρία την Αριστερά, βαθιά προσήλωση στους θεσμούς, όπως είχε δείξει και με τη θητεία του στην προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και βασικός πρωταγωνιστής της επιχείρησης διάσωσης της χώρας και αποφυγής της χρεοκοπίας, με τη συγκρότηση και στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά.

Εφόσον λοιπόν ο Φώτης Κουβέλης δεν θα είναι υποψήφιος, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τον Σταύρο Δήμα, από τη στιγμή που ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, τέως Επίτροπος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταλήξει να είναι η θεσμική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά.

Εκτός κι αν… Πληροφορίες που αναφέρουν και τα “Παραπολιτικά” θέλουν τον Φώτη Κουβέλη να προτείνει ένα άλλο ιστορικό στέλεχος της Κεντροαριστεράς, και μάλιστα νυν υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά: Τον Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη. Επίσης με σημαντική διαδρομή, που πέρασε και εκείνος από την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με διεθνή αναγνώριση και δημοσιεύσεις του έργου και των θέσεών του από ξένα Πανεπιστήμια και ΜΜΕ, και φυσικά με αποδοχή στον χώρο που εκτείνεται στο σύνολο του τόξου της Κεντροαριστεράς.

Η κούρσα μόλις ξεκίνησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα