Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Διαβιβάστηκε στην Βουλή η δικογραφία και το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν είναι υπόδικοι.

Το διαβιβαστικό αφορά τους εξής: Ελένη Ζαρούλια, Ν. Κούζηλο, Μ. Αρβανίτη, Αντ. Γρέγο, Πολ. Ζησιμόπουλο, Αρτ. Ματθαιόπουλο, Κων.

Μπαρμπαρούση, Δ. Κουκούτση και Χρ. Αλεξόπουλο.

Οι κατηγορίες είναι η ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που είναι κακούργημα. Επιπλέον, ζητείται η άρση της ασυλίας για τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ι. Λαγό, Γ. Γερμενή και Ευστ. Μπούκουρα, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι, όπως και για τους Ηλ. Κασιδιάρη και Ν. Μίχο, οι οποίοι είναι υπόδικοι και είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς ελέγχονται για τις συμπληρωματικές κατηγορίες της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Συμπληρωματικά ελέγχονται ο αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος και ο συγκρατούμενός του Ι. Λαγός για επιπλέον αδικήματα του νόμου περί όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, ο υπόδικος Ν. Μίχος για κατοχή ναρκωτικών και ο «υπαρχηγός» Χρ. Παππάς για παράβαση τόσο του νόμου περί όπλων και πυρομαχικών, όσο και του νόμου περί αρχαιοτήτων (αφορά τα δυο εκκλησιαστικά βιβλία βυζαντινών αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στην κατοχή του και χρονολογούνται από το 1830).

Keywords
Τυχαία Θέματα