Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ

Το ενεργειακό κόστος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό. Στη συνάντηση συμμετείχαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι βουλευτές Θανάσης Πετράκος, Ευγενία Ουζουνίδου, Απόστολος Αλεξόπουλος, Χαρά Καφαντάρη.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,

η Δημόσια Επιχείρηση οδηγείται σε περαιτέρω απαξίωση και διάλυση ενώ σε σχέση με το ενεργειακό κόστος, όπως σημειώνεται, έγινε φανερό για μια ακόμη φορά ότι μόνο το 30% «ελέγχεται από τη ΔΕΗ».

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται επίσης ότι: «αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης η μείωση του ενεργειακού κόστους και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξουν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις στο κομμάτι που αφορά στο 70% του κόστους και το οποίο δεν ελέγχεται από τη ΔΕΗ (…) ώστε να δίνεται δωρεάν η ελάχιστη αναγκαία ποσότητα στα φτωχά νοικοκυριά και να μειωθεί η τιμή του για τη βιοτεχνία και την ενεργοβόρο βιομηχανία. Η αναγκαία στήριξη της βιομηχανίας είναι υποχρέωση του κράτους και όχι της ΔΕΗ η οποία δεν μπορεί να πουλάει ενέργεια κάτω του κόστους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποτραπεί η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με τη δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να προχωρήσει το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ. Τονίζει ακόμα ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να προχωρήσει άμεσα η αναγκαία πρόσληψη προσωπικού στον όμιλο ΔΕΗ και πρώτα από όλα στα ορυχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα