Διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ-Κεδίκογλου για το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση για το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με τους συλληφθέντες στη διπλή ληστεία της Κοζάνης.

Αρχικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, εξέφρασε την καχυποψία του στον ΣΚΑΙ για το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνοντας ότι «η αλληλεγγύη των σωμάτων ασφάλειας μεταξύ

τους είναι επίσης γνωστή. Οφείλουμε να είμαστε καχύποπτοι και να κρατάμε μικρό καλάθι».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος υπογράμμισε: “Είναι απορίας άξιο πώς ένα κόμμα, που δηλώνει κοινοβουλευτικό, επιμένει να θεωρεί πιο αξιόπιστους τους ισχυρισμούς κατηγορουμένων για ένοπλες ληστείες και τρομοκρατικές ενέργειες, από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και τα αποδεικτικά στοιχεία της Αστυνομίας.

Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να απολογηθεί τουλάχιστον για τον χαρακτηρισμό του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ως «νεοναζί» και των αστυνομικών ως «βασανιστών». Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και η απρέπεια έχουν τα όριά τους”.

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση μέσω της οποία θέτει μια σειρά από ερωτήματα για το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ.

«Το πόρισμα της έρευνας της ΕΛΑΣ σχετικά με τις καταγγελίες για βασανισμούς των συλληφθέντων για τη ληστεία στην Κοζάνη, δημιουργεί ερωτήματα αντί να δίνει απαντήσεις» αναφέρει σε σχόλιό του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πόρισμα της ΕΛΑΣ και θέτει μια σειρά από ερωτήματα:

«Ερώτημα 1ο: Πόσο αξιόπιστη είναι μια έρευνα όταν ο ερευνών και ο ερευνώμενος ταυτίζονται;

Ερώτημα 2ο: Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΑΣ τα τραύματα των συλληφθέντων οφείλονται σε σκληρή πάλη με τους αστυνομικούς. Πώς όμως είναι δυνατόν σε μια τέτοια πάλη να μην τραυματίζονται οι αστυνομικοί ενώ οι συλληφθέντες εμφανίζουν βαριές κακώσεις;

Ερώτημα 3ο: Οι καταθέσεις των αστυνομικών επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστικά ευρήματα;

Ερώτημα 4ο: Πώς μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη η έρευνα της ΕΛΑΣ, όταν ο Μάρεκ Μαρζίνσκι υποδιευθυντής της Διεθνούς Αμνησίας, της πλέον αξιόπιστης σχετικής με το θέμα ΜΚΟ, μιλά για κουλτούρα ατιμωρησίας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως και άλλοι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί;»

Keywords
Τυχαία Θέματα