Ο μοναδικός (ίσως) Έλληνας που … χωνεύει η/τη Μέρκελ, την περιγράφει!

Πολλοί Έλληνες ίσως να έχουμε το συναίσθημα ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel δεν μας χωνεύει και πολύ, υπάρχει όμως ένας που μπορεί να διαβεβαιώσει για το αντίθετο. Και μόνο το γεγονός ότι η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο τον επισκέπτεται ξανά και ξανά αρκεί άλλωστε από μόνο του για να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη επαφή της με Έλληνα κάθε άλλο παρά αρνητικά επηρεάζει το πεπτικό της σύστημα! Ο περί ου ο λόγος είναι ο γνωστός και μη

εξαιρετέος Κώστας Κασάμπαλης, ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου στο Βερολίνο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για την Καγκελάριο. Ο κ. Κασάμπαλης έδωσε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit και μίλησε για … τι άλλο; Για τις γαστρονομικές και όχι μόνο συνήθειες της πιο διάσημης πελάτισσάς του, αλλά και για τις δικές του απόψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο εστιάτορας αναφέρει ότι η Angela Merkel τρώει συχνά στο μαγαζί του παρέα με τον Υπουργό Εξωτερικών Guido Westerwelle. Πηγαίνει αυθόρμητα, χωρίς να κάνει κράτηση, μιας και ξέρει ότι ο Έλληνας θα της έχει πάντα ένα τραπέζι ελεύθερο. Δεν λαμβάνονται σκληρά μέτρα ασφαλείας, τα οποία πάντως ο κ. Κασάμπαλης, για ευνόητους λόγους, δεν θέλει να φανερώσει.

Η συγκλονιστικότερη ίσως για τους Έλληνες αποκάλυψη που κάνει είναι ότι το γέλιο της Καγκελαρίου είναι πηγαίο και άφθονο! Συμπεριφέρεται πολύ φυσικά και διασκεδάζει ακομπλεξάριστα.

Το αγαπημένο της φαγητό είναι οι κεφτέδες και πλέον δεν χρειάζεται καν να πει την παραγγελία της γιατί αυτή εκλαμβάνεται πάντα ως αυτονόητη!

Ο κ. Κασάμπαλης αντικρούει με έμφαση την χιτλερική εικόνα που της αποδίδουν πολλοί στην χώρα μας. Την χαρακτηρίζει αντίθετα έξυπνη πολιτικό και πολύ συμπαθητική γυναίκα.

Ο ίδιος δεν παραλείπει να κάνει και εκτιμήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις ήταν αναγκαίες και οι Έλληνες υπεύθυνοι για όσα ζουν. Έφτιαξαν ένα κλεπτοκρατικό σύστημα και όλοι ήξεραν ότι αυτό κάποτε θα κατέρρεε. Άρα δεν φταίει για όλα αυτά η κακή Καγκελάριος. Αυτές τις κρίσεις του τις θεωρεί πιο αξιόπιστες, μιας και τον βοηθά η απόσταση από τα πράγματα.

Προσθέτει ακόμα ότι το μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα δεν είναι η έλλειψη χρημάτων, οι Έλληνες λέει έχουν λεφτά, αλλά η διαφθορά, την οποία πληρώνουν οι αθώοι. Αυτοπροσδιορίζεται ως Μακεδόνας και «όσο Έλληνας γίνεται» και στη συνέχεια αναφέρεται στην πορεία του ως την Γερμανία και στις διαφορές ανάμεσα στην ελληνική και τη γερμανική νοοτροπία.

Ο κ. Κασάμπαλης, ερωτώμενος τέλος για το εάν η Καγκελάριος τον ρωτάει ποτέ για την Ελλάδα, απαντά ότι κάποτε μόνο του ζήτησε την άποψή του για τον Γιώργο Παπανδρέου και εκείνος τον χαρακτήρισε «πρόσκοπο», δηλ. έναν άκακο τύπο που κατάγεται από καλή οικογένεια, που θέλει να τα κάνει όλα σωστά, αλλά στην πολιτική δεν βρίσκεται στο περιβάλλον του. Δεν είναι, είπε, σωστός πολιτικός, αλεπού. Αυτό του το σχόλιο δεν φάνηκε να άρεσε στην Angela Merkel…

Keywords
Τυχαία Θέματα