Δελφίνια προστάτευσαν κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων (video)

Μια ομάδα δελφινιών προσέτρεξαν σε βοήθεια του βρετανού κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων Adam Walker κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ο Walker πραγματοποιούσε μια κολυμβητική διαδρομή 16 μιλίων στα τρικυμιώδη νερά του Πορθμού του Cook στη Νέα Ζηλανδία στις 22 Απριλίου όταν έγινε στόχος ενός λευκού καρχαρία, αναφέρει το Yahoo! News. Μια ομάδα 10 δελφινιών γρήγορα περικύκλωσαν τον κολυμβητή και έμειναν δίπλα του μέχρι που

ο καρχαρίας απομακρύνθηκε.

Ο Walker ανάρτησε φωτογραφίες των ‘φρουρών’ του στο Facebook μία μέρα μετά την απαιτητική του διαδρομή. “Θέλω να πιστεύω ότι με προστάτευαν και με οδηγούσαν με ασφάλεια” έγραψε για τη σύντομη συναναστροφή του με τα δελφίνια.

Ο Walker, που πραγματοποίησε τη διαδρομή για να ενισχύσει τα έσοδα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “Whale and Dolphin Conservation”, ολοκλήρωσε τη διαδρομή στον Πορθμό του Cook ως μέρος του Ocean’s Seven μια παγκόσμια πρόκληση όπου έχει αναλάβει να κολυμπήσει εφτά διαδρομές μεγάλης απόστασης. Διέσχισε τον Πορθμό αυτό σε 8 ώρες και 36 λεπτά.

http://www.youtube.com/watch?v=Ohsg1XI6KdI&feature=youtu.be

Ο Walker έχει σχεδόν ολοκληρώσει το εγχείρημα, έχοντας προηγουμένως διασχίσει το Αγγλικό Κανάλι, τον Πορθμό του Gibraltar, το Κανάλι του Molokai, το Κανάλι της Catalina, και το Κανάλι του Tsugaru. Η τελευταία του διαδρομή θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο όταν και θα προσπαθήσει να διασχίσει το Βόρειο Κανάλι που χωρίζει την Βόρεια Ιρλανδία από τη Σκωτία.

Keywords
Τυχαία Θέματα