Χρονιά-ρεκόρ προβλέπεται για τον τουρισμό της Ρόδου

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων του νησιού, το 2013 θα είναι χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό της Ρόδου. Όπως αναμένεται, η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι για τη Ρόδο η καλύτερη όλων των εποχών, με την αύξηση να φτάνει το 20% και με το ηθικό των τοπικών οικονομικών παραγόντων να αναπτερώνεται.

Παρότι η σεζόν δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα δυναμικά, εκτιμάται ότι από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, θα εξελιχθεί ιδιαίτερα καλά. Το νησί

αναμένεται να «πλημμυρίσει» από τουρίστες με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το σύνολο της τοπικής οικονομίας. Ορισμένες μάλιστα ξενοδοχειακές μονάδες, για την περίοδο αιχμής, έχουν σταματήσει από τώρα τις κρατήσεις.

Θα υπάρξει μάλιστα προσπάθεια να επιμηκυνθεί η καλή τουριστική περίοδος μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Θεωρείται περίπου δεδομένο ότι όλες σχεδόν οι αγορές θα σημειώσουν αξιόλογη αύξηση, με τους Ρώσους τουρίστες να ανέρχονται σε τρίτη δύναμη, μετά τους Γερμανούς και τους Βρετανούς, και αυτό αυξάνει κι άλλο τις προσδοκίες, αφού θεωρούνται πολύ καλοί πελάτες.



Keywords
Τυχαία Θέματα