Μπαγίς: Η Τουρκία δεν θα μπει ποτέ στην Ε.Ε.

Την προοπτική να μην ενταχθεί ποτέ η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιβεβαιώνει ο αρμόδιος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν, Εγκεμέν Μπαγίς.

Ο κ. Μπαγίς, που διακρίνεται από τον… προχωρημένο λόγο του, που πολλές φορές αγγίζει τα όρια της γραφικότητας, όπως τότε που απαιτούσε πριν από μερικούς μήνες από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επέμβουν στη Συρία και να χτυπήσουν στρατιωτικά τον Μπασάρ αλ Άσαντ, ανεξαρτήτως του αν θα αποδειχθεί ότι ο Πρόεδρος της Συρίας έχει στην κατοχή του χημικά όπλα, παραδέχτηκε ότι οι

έντονες αντιδράσεις από σημαντικά κράτη-μέλη της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύσκολα θα καμφθούν, πόσο μάλλον δεν θα ανατραπούν στο μέλλον.

Ως εναλλακτικό σενάριο, όπως αναφέρει και σχετικό άρθρο της βρετανικής εφημερίδας “Daily Telegraph”, μπορεί να προκριθεί η ειδική σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια σειρά από επιμέρους ζητήματα, όπως η κοινή αγορά.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταλάβει ότι με το να αποκλείουν την Τουρκία, δεν βλάπτει εμά. Βλάπτει τον εαυτό της. Είναι αρκετά πιθανό η Τουρκία να μην μπει ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, σημείωσε με νόημα ο Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ήττα της Κωνσταντινούπολης στη μάχη για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, εκτιμώντας ότι εντάσσεται και εκείνη στο… εμπάργκο και τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία σε επίπεδο διεθνών ισορροπιών και συσχετισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα