Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Μουσάραφ

Τη σύλληψη του πρώην προέδρου του Πακιστάν, στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ διέταξε δικαστήριο της χώρας, ανακαλώντας την εγγύηση που είχε δώσει ο άλλοτε πανίσχυρος ηγέτης του Πακιστάν, προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση.

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι αστυνομικές αρχές κινήθηκαν για τη σύλληψη του Μουσάραφ, εκείνος όμως κατάφερε να διαφύγει χάρη στους σωματοφύλακές του, μέσα στο

θωρακισμένο αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για να προσαχθεί βιαίως.

Ο Μουσάραφ ζούσε τα τελευταία χρόνια αυτοεξόριστος στο εξωτερικό, κυρίως στο Ντουμπάι, καθώς είχε καταδικαστεί στο Πακιστάν για υποθέσεις διαφθοράς, αλλά και για ελλιπή μέτρα προστασίας της Μπεναζίρ Μπούτο, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία της τελευταίας το 2007.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Περβέζ Μουσάραφ επέστρεψε στο Πακιστάν, για να είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια μελλοντική διεκδίκηση της επανόδου του στην Προεδρία.

Η επιστροφή του Μουσάραφ στο Πακιστάν είχε συνοδευτεί από απειλή… εκτέλεσης από την πλευρά των Ταλιμπάν, και προκάλεσε πολιτική ένταση, καθώς οι υποστηρικτές του τον υποδέχτηκαν σαν… λυτρωτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα