Γιατί οι άντρες δεν «νιώθουν» τις γυναίκες;

Τι φταίει και οι γυναίκες παραπονιούνται ότι οι άντρες δεν τις καταλαβαίνουν; Τι είναι αυτό που δεν βοηθάει το αντρικό φύλο; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο LWL του Μπόχουμ της Γερμανίας, για όλα φταίει το ένστικτό τους!

Στη μελέτη συμμετείχαν 22 ανύπαντροι άντρες, ηλικίας 21-52 ετών, οι οποίοι εκλήθησαν να κοιτάξουν διάφορες φωτογραφίες ανθρώπινων ματιών. Τη στιγμή εκείνη υποβάλλονταν ταυτόχρονα σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου. Σημειώνεται ότι οι μισές φωτογραφίες απεικόνιζαν

γυναικεία μάτια και οι άλλες μισές ανδρικά, ενώ κάθε μία εξέφραζε συναισθήματα θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα.

Οι άντρες έπρεπε να διαλέγουν ανάμεσα σε δύο λέξεις για να περιγράψουν την ψυχική διάθεση των ματιών, που έβλεπαν. Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, οι άντρες κατόρθωναν να διαισθάνονται καλύτερα την ψυχική διάθεση των ανδρικών ματιών, παρά των γυναικείων. Επιπλέον, όταν κοιτούσαν τις φωτογραφίες των ανδρικών ματιών, η αμυγδαλή του εγκεφάλου τους (είναι μία δομή που συσχετίζεται με τα συναισθήματα) ενεργοποιούταν περισσότερο.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη μελέτη που καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα είχαν ανακαλύψει ότι οι άνδρες έχουν την τάση να παρερμηνεύουν τα θετικά μηνύματα από τις γυναίκες, εκλαμβάνοντας συχνά τη φιλικότητά τους ως ερωτικό κάλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα