Αίτημα για άρση της ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Αίτημα άρσης ασυλίας τριών βουλευτών της ΧΑ υπέβαλε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Πρόκειται για τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα.

Λίγο αργότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας, μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, διαβίβασε στην Βουλή αίτημα και για άρση ασυλίας ακόμη τριών βουλευτών. Του Ηλία Παναγιώταρου, του Ηλία Κασιδιάρη

και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Ο Ηλ. Παναγιώταρος έχει 2 δικογραφίες για διατάραξη κοινής ειρήνης. Ο Ηλ. Κασιδιάρης για τα επεισόδια στο Ηράκλειο Κρήτης όπου απείλησε αστυνομικούς ότι θα υπάρξουν θύματα. Ο Χρυσοβ. Αλεξόπουλος για δημιουργία παράνομου ραδιοσταθμού.

Επίσης, ο ανακριτής διαθέτει σε βάρος τους στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις. Στην κατάθεσή του, ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε’» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της ΧΑ.

Να σημειωθεί ότι μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.

Το αίτημα των ανακριτικών αρχών διαβιβάστηκε το απόγευμα στην Βουλή, η οποία αναμένεται να συνδράμει στη διευκόλυνση των ανακριτικών αρχών με την επιτάχυνση της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα