Αφιέρωμα στον Βασίλη Δημητρίου

Ένα αφιέρωμα σε έναν από τους σπουδαιότερους συνθέτες, έργα του οποίου έχουν σφραγίσει την μουσική ζωή του τόπου, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό σε λίγες μέρες. Ο λόγος για τον Βασίλη Δημητρίου που συμπληρώνει 45 χρόνια στην ελληνική μουσική, έχοντας γράψει μουσικές ξεχωριστές και τραγούδια αλησμόνητα για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το ευρύ του έργο θα ξεδιπλώσουν, με τις ξεχωριστές τους φωνές, οι: Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου και Ηρώ Σαΐα μέσα από την παράσταση «σε αυτή τη χώρα των θαυμάτων» που ανεβαίνει στις 4 Μαρτίου στο θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5).

Τραγούδια σε στίχους των Νάνου Βαλαωρίτη, Μάνου Ελευθερίου, Βαγγέλη Γκούφα και άλλων σημαντικών ποιητών και στιχουργών, καθώς και επιτυχίες που ερμήνευσαν, για πρώτη φορά, η Σωτηρία Μπέλλου, ο Στράτος Διονυσίου και η Δήμητρα Γαλάνη θα ΄΄ντύσουν΄΄ τη μουσική αυτή συνάντηση. Ο Βασίλης Δημητρίου θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, το τελευταίο του έργο «Συντομογραφίες», σε στίχους Γιάννη Κακουλίδη, με βασικό ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά, που υπήρξε από τους πρώτους συνοδοιπόρους του, από τη δεκαετία του ΄70 έως σήμερα. Στη μουσική παρέα συμπράττουν επίσης, όπως προαναφέρθηκε, ο Χρήστος Θηβαίος, πρώτος ερμηνευτής των κομματιών «πόσο πολύ σε αγάπησα» και «ποια θάλασσα», ο Μίλτος Πασχαλίδης, τακτικός συνεργάτης του συνθέτη, η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Ηρώ Σαΐα, που συναντιούνται για πρώτη φορά μαζί του επί σκηνής.

Στο πρόγραμμα θα ακουστούν ακόμη τραγούδια από γνωστές τηλεοπτικές σειρές, όπως «βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «πρόβα νυφικού», «ο μεγάλος θυμός», «η αγάπη άργησε μια μέρα», κ.α. Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται από 20 έως 45 ευρώ και η προπώληση τους γίνεται στα ταμεία του θεάτρου, μέσω της ιστοσελίδας www.ellthea.gr και στο τηλέφωνο 210-8938100.

Keywords
Τυχαία Θέματα