Αφιέρωμα στην Κική Δημουλά

Εκδήλωση αφιερωμένη σε μία από τις μεγαλύτερες εν ζωή ποιήτριες και από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων, με έντονη επιρροή στις νεότερες γενιές ποιητών, στην Κική Δημουλά, θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες. Το έργο της θα παρουσιάσει «ο κύκλος των ποιητών» την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στο ίδρυμα εικαστικών τεχνών & μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1). Για την κορυφαία σύγχρονη ελληνίδα ποιήτρια θα μιλήσουν ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου και ο

Κώστας Χατζηαντωνίου. Στη συζήτηση θα παρέμβουν η Μαρία Κυρτζάκη και η Αριστέα Παπαλεξάνδρου. Την παρουσίαση και τον συντονισμό έχει αναλάβει η Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλου, ενώ ποιήματα της θα απαγγείλει η Μαρίνα Ψάλτη. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και η Κική Δημουλά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Κική Δημουλά γεννήθηκε το 1931. Το 1952 παντρεύτηκε τον ποιητή και πολιτικό μηχανικό Άθω Δημουλά, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης. Έχει δημοσιεύσει πολλές ποιητικές συλλογές, από το 1952 έως σήμερα, ενώ έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία. Θέματα που κυριαρχούν στα ποιήματά της είναι η απουσία, η φθορά, η απώλεια, η μοναξιά και ο χρόνος. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα πολωνικά, τα βουλγαρικά, τα γερμανικά και τα σουηδικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα