Task Force: Επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων

Στην έκθεση της η Task Force απένειμε τα εύσημα στην Ελλάδα για την πρόοδο που έχει κάνει αναφορικά με την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων, από την άλλη πλευρά όμως σημειώνεται η ανάγκη να επιταχύνει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να αυξήσει την αποδοτικότητα της δημόσιας διοίκησης , ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη.

Σχολιάζοντας την έκθεση της ομάδας δράσης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Ευρωπαίος Επίτροπος σε θέματα Νομισματικής και Οικονομικής πολιτικής Όλι Ρεν επεσήμανε

πως «η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες. Ενώ έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και αναμένουμε επιστροφή στη θετική ανάπτυξη το 2014, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες, ιδίως τον δραματικά υψηλό αριθμό των ανέργων. Το πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής αποσκοπεί στη βιώσιμη ανάκαμψη όσον αφορά την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και η Ομάδα Δράσης εργάζεται σκληρά για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές στην εφαρμογή του».

Πάντως, σύμφωνα με τον ευρωπαίο Επίτροπο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι παρατηρείται μεγάλη βελτίωση στην αξιοποίηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης από την Ελλάδα, η οποία αποτελεί σημαντική πηγή επενδύσεων αυτή τη στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα