Soini: Έξω η Ελλάδα από την ευρωζώνη!

Στην Φινλανδία η Ελλάδα δεν έχει, φαίνεται, πολλές συμπάθειες. Μετά την Υπουργό Οικονομικών της χώρας, Jutta Urpilainen, η οποία, με τις τελευταίες της δηλώσεις, δεν εμφανίζεται και ιδιαίτερα ένθερμη οπαδός της ελληνικής διάσωσης, ο πολιτικός της χώρας, Timo Soini, το πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Yle TV1, ο  Soini υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί από την ευρωζώνη εδώ και δύο χρόνια, ταυτόχρονα με αναδιάρθρωση του χρέους της. Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και τώρα.

Ο ευρωσκεπτικιστής πολιτικός, ηγέτης και συνιδρυτής του λαϊκιστικού, εθνικιστικού κόμματος «Αληθινοί Φινλανδοί» που απέσπασε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το 19% των ψήφων, εξέφρασε παράλληλα την άποψη, ότι η χώρα του θα πρέπει να περικόψει την οικονομική της συμμετοχή στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας και δίνει περισσότερα χρήματα από όσα παίρνει.

Δεν είμαστε προκατειλημμένοι με τον άγνωστο σε εμάς κύριο, αλλά φανταζόμαστε ότι και εν προκειμένω η φωτογραφία είναι ισάξια χιλίων λέξεων!

Keywords
Τυχαία Θέματα