Reuters: Η Ελλάδα χρειάζεται νέο “κούρεμα”

Την αναγκαιότητα μιας νέας αναδιάθρωσης του ελληνικού χρέους, με το “κούρεμα” αυτή τη φορά να αφορά τον δημόσιο τομέα, επισημαίνει το πρακτορείο “Reuters” με σχετικό ρεπορτάζ του, στο οποίο υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να ξυπνάει από το κώμα στο οποίο βρέθηκε λόγω της κρίσης, ακόμη ωστόσο έχει δρόμο μπροστά της, και η ανάκαμψη αναμένεται σε πρώτη φάση αναιμική.

Το “Reuters” φιλοξενεί δηλώσεις επαγγελματιών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι έχουν αρχίσει να χτυπούν και

πάλι τα τηλέφωνα στα γραφεία, χωρίς ωστόσο οι πολίτες να κάνουν ακόμη παραγγελίες, ενώ προσθέτει ότι οι Έλληνες περιμένουν πλέον υπομονετικά στις τράπεζες, όχι για να πάρουν τα χρήματά τους, αλλά για να κάνουν κάποια κατάθεση.

Το διεθνές πρακτορείο αναφέρεται στην αισιοδοξία την οποία εκπέμπει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις πρόσφατες ομιλίες του, ενώ τονίζει ότι αυτή η θετική για την Ελλάδα στροφή δεν έχει καταγραφεί ακόμη στους αριθμούς, που εξακολουθούν να αναδεικνύουν πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση.

Το “Reuters” στέκεται με έμφαση στο μέγεθος του 27% της ανεργίας, ειδικά για τους νέους ανθρώπους, ενώ καταγράφει τις απόψεις μιας σειράς οικονομολόγων οι οποίοι διατυπώνουν την εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος θα χρειαστεί νέο “κούρεμα”, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα