Caritas: Τα παιδιά στην Ελλάδα υποσιτίζονται

Στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία μεγαλώνουν, σύμφωνα με την Caritas, άνθρωποι, ιδιαίτερα παιδιά, με πολύ άσχημη διατροφή.

Τα στοιχεία που παραθέτει η οργάνωση, επικαλούμενη στατιστικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν ότι τα προγράμματα λιτότητας στις υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου έχουν ωθήσει το ένα τρίτο των παιδιών στο όριο της φτώχειας.

Στην Ελλάδα,

την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία μεγαλώνει μια γενιά υποσιτιζόμενων νέων ανθρώπων, με απαισιόδοξη στάση για τη ζωή και περιορισμένες πιθανότητες να βρουν θέση εργασίας.

Κατά την Caritas, η πολιτική λιτότητας που ακολουθείται «μπορεί να είναι συνταγή όχι μόνο για μία αλλά για περισσότερες χαμένες γενιές στην Ευρώπη». Την αυξανόμενη φτώχεια στις χώρες του Νότου η οργάνωση την αποδίδει στις εχθρικές για την οικογένεια περικοπές των κοινωνικών δαπανών, στη μείωση των επιδομάτων ανεργίας, καθώς και στην αύξηση του ΦΠΑ και των φόρων στα καύσιμα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά της Ε.Ε., τα οποία αποτέλεσαν και τη βάση των διαμαρτυριών της Caritas, το 2011 υπήρχε κίνδυνος φτωχοποίησης για περισσότερα από το 30% των παιδιών σε Ελλάδα και Ισπανία. Στην Πορτογαλία το ποσοστό αυτό είναι ελαφρώς μικρότερο, ενώ τα δεδομένα του 2010 είναι πολύ άσχημα τόσο για την Ιρλανδία όσο και για την Ιταλία.

Σημειώνουμε ότι η Caritas αποτελεί οργάνωση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με δράση σε πάνω από 200 χώρες και βασικό στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και της καταπίεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα