6η στον κόσμο η Ελλάδα, με την πιο ακριβή βενζίνη

Ενώ το διαθέσιμο εισόδημα για τους Έλληνες συνεχώς συρρικνώνεται… η τιμή της βενζίνης στην χώρα μας είναι από τις ακριβότερες του κόσμου!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε σε 60 χώρες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg και δημοσιεύει η «Καθημερινή», φαίνεται ότι η Ελλάδα κατέχει την έκτη υψηλότερη τιμή σε βενζίνη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο 3-18 Ιανουαρίου 2013 και πέρα από την τιμή της βενζίνης εξετάστηκε

και η δαπάνη για καύσιμα ως ποσοστού του συνολικού εισοδήματος, η δαπάνη για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης ως ποσοστό του ημερομισθίου, καθώς και η κατανάλωση βενζίνης που γίνεται σε κάθε χώρα.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση στην τιμή πώλησης του λίτρου ενώ οι Έλληνες ξοδεύουν το 15% του μισθού τους για να αγοράσουν ένα λίτρο βενζίνης ενώ συνολικά δαπανούν το 4,8% του εισοδήματός τους για τον ανεφοδιασμό του οχήματός τους.

Ωστόσο το υψηλό ποσοστό που κατέχει η Ελλάδα αποδίδεται στο ότι οι πολίτες συμπεριλαμβάνονται στους λαούς που χρησιμοποιούν συχνά το αυτοκίνητο τους.

Η πιο ακριβή χώρα στην σχετική κατάταξη της έρευνας είναι η Τουρκία, που η τιμή του λίτρου της βενζίνης αγγίζει τα 2 ευρώ, εξαιτίας της φορολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα