Ιταλοί ενδιαφέρονται για τη βραχονησίδα Αλιμνιά

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», εκπρόσωποι ιταλικού επενδυτικού ομίλου επισκέφτηκαν το νησί της Χάλκης και ο νομικός σύμβουλος του ομίλου, αφού συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μιχάλη Πατρό, του ζήτησε να τους νοικιάσει τη βραχονησίδα Αλιμνιά για 50 χρόνια.

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος εδώ και πολύ καιρό επιδιώκει να αξιοποιήσει τη βραχονησίδα, αλλά η γραφειοκρατία τον εμποδίζει. Η Αλιμνιά ανήκει διοικητικά στο νησί της Χάλκης και, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο μόνος τρόπος για να

επιζήσει το νησί είναι να νοικιάσει τις βραχονησίδες του. Έτσι έστειλε μία τετρασέλιδη επιστολή στον Πρωθυπουργό, κ. Σαμαρά, και στον υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, με την οποία τους ζητεί να απελευθερωθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να έρθουν οι επενδυτές, όχι μόνον για τη βραχονησίδα, αλλά και για την περιοχή Κάνια για την οποία επίσης ενδιαφέρονται Ιταλοί και Βρετανοί που έχουν, όπως λένε, «ζεστό χρήμα».

Η βραχονησίδα Αλιμνιά σήμερα είναι ακατοίκητη, αλλά σε αυτήν δεσπόζει το μεσαιωνικό κάστρο που κτίστηκε το 1475 από τους Ιωαννίτες Ιππότες. Ο δήμαρχος σκοπεύει να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ενοικίαση της.

Keywords
Τυχαία Θέματα