Ζίζεκ: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει φτιάξει μικρά γκουλάγκ για μετανάστες»

Όταν η πολιτική ορθότητα κυριαρχεί, ακόμα και οι φιλόσοφοι αναγκάζονται να προβαίνουν σε διευκρινιστικές δηλώσεις προκειμένου να αποδεικνύουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Ο σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ότι ήταν ξεκάθαρα σαρκαστική η δήλωσή του πως όσοι δεν υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα

θα πρέπει να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ.«Παραδέχομαι το σφάλμα μου, αλλά το σχόλιο μου ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό. Τί θα μπορούσαν να πιστέψουν όσοι με άκουσαν; Ότι πραγματικά συμβούλευα το ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει γκουλάγκ;», διερωτάται ο κ. Ζίζεκ.

Ο ίδιος, μάλιστα, μιλά για «ταύτιση της νεοπουριτανικής Αριστεράς με την παλιά συντηρητική Δεξιά, με αμοιβαία απώλεια της αίσθησης του χιούμορ. Ο κ. Ζίζεκ, εξάλλου, επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει μικρά γκουλάγκ για μετανάστες, κατηγορώντας τη ΝΔ πως ανήκει στα άκρα της πολιτικής ζωής και τονίζοντας πως ο νέος σταλινισμός είναι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα