Τσίπρας: Σταματήστε τα επικοινωνιακά κολπάκια με τα φάρμακα

Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας για την τιμολόγηση των φαρμάκων ζήτησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλία για 10ήμερο διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς για τη φαρμακευτική δαπάνη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας ότι παίζουν «επικοινωνιακά κολπάκια και παιχνιδάκια» τα οποία πρέπει να σταματήσουν, καθώς «δεν μπορούν να παίζουν με την χώρα και την υγεία του ελληνικού λαού».

«Ο κ. Γεωργιάδης έχει χάσει τον έλεγχο, για αυτό και εγώ ήρθα σήμερα εδώ για να του δώσω τα εύσημα. Είναι ο καλύτερος υπουργός για μία κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει τη δημόσια υγεία. Την κάνει τη δουλειά του καταπληκτικά», σχολίασε ακόμα.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανασκευάσει και να ζητήσει συγνώμη για όσα είπε περί διαπλοκής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» με φαρμακοβιομηχανίες, ενώ υποστήριξε ότι με το που ανέλαβε υπουργός, αύξησε τις τιμές σε 265 φάρμακα τον προηγούμενο Αύγουστο.

«Αυτό υποκρύπτει δυνητικά την πιθανότητα διαπλοκής ανάμεσα στις εν λόγω εταιρείες και τον υπουργό», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «όταν κινδυνεύει η ζωή τόσου μεγάλου μέρους του πληθυσμού, όταν το 28% του πληθυσμού είναι ανασφάλιστο, κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις λέξεις», τονίζοντας ότι η τροπολογία αφορά μείωση της δημόσιας και όχι της ιδιωτικής φαρμακευτικής δαπάνης».

«Ο κ. Γεωργιάδης είναι ο καλύτερος υπουργός για μία κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει τη δημόσια υγεία. Την κάνει τη δουλειά του καταπληκτικά», είπε για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο κόσμος βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα και ότι το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που δεν μπορούμε να μιλάμε με ατάκες και να παίζουμε με το twitter.

Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε ένα όργιο διαπλοκής δισεκατομμυρίων, είπε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ως παράδειγμα τη σπατάλη εκατομμυρίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Οι εταιρείες να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση και να μειώσουν τις τιμές», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως πρώτη φορά βλέπει υπουργό να αδιαφορεί για την εθνική βιομηχανία φαρμάκων, και να ζητάει να πεταχτούν στο δρόμο 20.000 εργαζόμενοι.Η κυβέρνηση απροκάλυπτα εξυπηρετεί διεθνή συμφέροντα, συμπλήρωσε.

«Εμείς δεν δίνουμε διαπιστευτήρια σε κανέναν, οι προτάσεις μας είναι διαυγείς και καθαρές», είπε ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας στο ότι πρέπει «να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που οδηγούν σε λιμοκτονία τον λαό».

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν, εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και οι Π. Κουρουμπλής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Ξανθός Ανδρέας, επικεφαλής της ΕΕΚΕ Υγείας, Γ. Μπασκόζος, μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος για θέματα Υγείας, και Ν. Μανιός, συντονιστής του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα ναυπηγεία σημείωσε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέσα στο βούρκο της διαπλοκής και ότι τώρα κατηγορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ανταγωνιστών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα