Την επιστράτευση των απεργών του Μετρό αποφάσισε το Μαξίμου

Στα άκρα οδηγείται πλέον η κόντρα της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους απεργούς στο Μέτρο, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την επιστράτευση των απεργών.

Έπειτα από μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκη, αποφασίστηκε η επιστράτευση

των απεργών, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για όγδοη συνεχή ημέρα.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση είχε κάνει σαφές ότι δεν υπήρχε περιθώριο εξαιρέσεων από το ενιαίο μισθολόγιο. Παρόλα αυτά οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της τυφλής σύγκρουσης. Ακόμη περισσότερο αποφάσισαν να ακολουθήσουν αθέμιτες πρακτικές και να μη σεβαστούν σαφέστατες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να ταλαιπωρείται η Αθήνα και να προκαλείται σοβαρό πρόβλημα στην οικονομική ζωή της πόλης».

Και συμπλήρωσε ότι «Μετά από αυτά η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορήσει. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων. Ούτε μπορεί να παρακολουθεί μια προσχηματική προσπάθεια διαλόγου. Είναι ώρα να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης. Αυτή είναι η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό την οποία έκανε δεκτή», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε και διερεύνηση ποινικών ευθυνών κατά συνδικαλιστών, οι οποίοι όπως είπε προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.

Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς

Οι εργαζόμενοι ωστόσο δεν φέρονται διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ, Αντώνης Σταματόπουλος ανέφερε ότι
«Η επίταξη είναι χούντα, ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες».

Στο μεταξύ μετά την απόφαση της κυβέρνησης, στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει, οι οποίοι τράβηξαν χειρόφρενο ως ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς του μετρό.

Η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης ως «πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων».

«Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο μετρό και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία», αναφέρεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε σχετικά

Όγδοη μέρα χωρίς Μετρό-Στάσεις εργασίας στα υπόλοιπα ΜΜΜ

Keywords
Τυχαία Θέματα