Στο Eurogroup η συμφωνία με την τρόικα

Στις Βρυξέλλες γίνεται η τελική φάση της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, καθώς οι διαβουλεύσεις στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας.
Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι παραμένουν ακόμη «ανοικτά» ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν σήμερα το πρωί στο Euro Working

Group, προκειμένου, στη συνέχεια, στο Eurogroup, να παρουσιαστούν, έστω και στην αρχική μορφή τους, τα δύο κείμενα του επικαιροποιημένου Μνημονίου και να ληφθεί η «πολιτική απόφαση» για την έγκριση της δόσης των 8,1 δις. ευρώ.
Tην αισιοδοξία του ότι η πολιτική συμφωνία με την τρόικα θα κλείσει το βράδυ της Δευτέρας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση με την τρόικα την Κυριακή.
Εντωμεταξύ συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από 23% .Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα επιβληθεί τελικά ειδική εισφορά 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ που εκτιμάται ότι θα φθάσουν στα 450 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επήλθε συμφωνία για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και για το δημοσιονομικό κενό, ύψους 2 δισ. ευρώ για το διάστημα 2013-2014.
Η τρόικα αναμένεται να δημοσιοποιήσει κείμενο για τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση τη Δευτέρα.

«Ένας μονόδρομος υπάρχει και αυτός είναι της δημοκρατικής ανατροπής τους»

«Οι υποτιθέμενες «διαπραγματεύσεις» ανάμεσα στην τρόικα και τους εγχώριους εκφραστές της κατέληξαν σε ανθρωποθυσίες στο βωμό του μνημονίου» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει «η δικομματική μνημονιακή κυβέρνηση και η πολιτική της έχει ως εχθρό της το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και τις ανάγκες του, προετοιμάζει το έδαφος της πιο άγριας εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας, θεωρώντας ως προϋπόθεση των επιδιώξεων της την ύπαρξη εκατομμυρίων ανέργων»

Όσο η κοινωνία συνθλίβεται –αναφέρει τέλος η ανακοίνωση -είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει προοπτική εξόδου από την κρίση. Ένας μονόδρομος υπάρχει και αυτός είναι της δημοκρατικής ανατροπής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα