Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Τελεσίγραφο ομάδας των «Προεδρικών» για ανάκληση του δημοψηφίσματος

Συνέχεια στο ντόμινο εξελίξεων που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, έδωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πρότινε δημοψήφισμα για την διαγραφή των διαφωνούντων. Μάλιστα πο εξελίξεις είναι ραγδαίες στην Κουμπουνδούρου, καθώς η ομάδα των προεδρικών του ζητούν να πάρει πίσω το

δημοψήφισμα που έχει ανακοινώσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για κορυφαία στελέχη του κόμματος, τα οποία είχαν στηρίξει τη νέα ηγεσία το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσά τους οι Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Σημειώνουν δε, ότι δεν αποτελεί λύση στις διαγραφές τα δημοψηφίσματα, όταν προβλέπονται κομματικές διαδικασίες.

Μπαράζ συσκέψεων και αναβρασμός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο διαβουλεύσεις. Η μία είναι αυτή των στελεχών που συντονίζουν το βήμα τους με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και η άλλη της ομάδας Αχτσιόγλου-Χαρίτση και ζητούν πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ενδεχόμενο να περάσει η πρόταση μομφής φαντάζει δύσκολο, καθώς ήδη δύο στελέχη της ομπρέλας έχουν αποχωρήσει, ενώ για να περάσει η πρόταση χρειάζονται 151 θετικές ψήφοι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Παππάς θα συμμετάσχει στην σύσκεψη των «προεδρικών» που αναμένεται μετά τις 8 το βράδυ σήμερα, προκειμένου να διατυπώσει αυτή ακριβώς την άποψη.

Θέση στην αντιπαράθεση πήρε και ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να υπάρξουν κομβικές αλλαγές στο κόμμα.

Χαρακτήρισε τη βόμβα Κασσελάκη για δημοψήφισμα ως «προδηλωμένη πρόθεση» και δεν το θεωρεί ως παράκαμψη των οργάνων, ωστόσο επισήμανε ότι «έως τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα καθώς τίθεται ένα ερώτημα από τη στιγμή που υπάρχουν στελέχη που ήδη δηλώνουν την αποχώρηση τους από το κόμμα:”οπότε πως να συζητήσεις για διαγραφή κάποιου που αποχωρεί».

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι η ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ αφορά το προοδευτικό κέντρο, τη ριζοσπαστική και ευρωπαϊκή Αριστερά και όλο το δημοκρατικό κόσμο: «διευρύνεται το κοινό που πρέπει να απευθυνθούμε ως ένα ευρωπαϊκό οικολογικό αριστερό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαίος για την κοινωνία αλλά παράλληλα υπάρχει ανάγκη για ευρύτερες συμμαχίες. Δεν είναι ανάγκη αυτό να γίνει με διάλυση κομματικών ορίων αλλά με ώσμωση και του κόσμου που βρίσκεται εκτός, με στόχο μια προοδευτική συμμαχία. Πρέπει να κλείσουμε τα εσωτερικά ώστε να δώσουμε στη συνέχεια τις προτάσεις μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα