Πτώση της Χ.Α. στην Α” Αθήνας

Μείωση 2 ποσοστιαίων μονάδων στην Α’ Αθήνας εμφανίζουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για το «Ποντίκι» κατά το διάστημα από 16 έως 23 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με ποσοστό 21,5% και ακολουθούν ο

ΣΥΡΙΖΑ με 20,5%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%.

Η έρευνα ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, αλλά η δολοφονία του Παύλου Φύσσα (τα μεσάνυχτα της Τρίτης) καθώς και οι εξελίξεις της επομένης μέρας οδήγησαν στην απόφαση της προσωρινής διακοπής της συλλογής των στοιχείων. Η έρευνα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Βάσει της εκτίμησης πρόθεσης ψήφου, πριν και μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής πέφτει κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, από 14% στο 12%, απώλειες τις οποίες δείχνει να καρπώνεται η Νέα Δημοκρατία που το ποσοστό της μετά την δολοφονία αυξάνεται στο 22,5% από το 20,5%.

Ο γενικός διευθυντής της Pulse Ηλίας Αράπογλου παρατηρεί πάντως πως θα πρέπει να ληφθεί υπ” όψιν ότι «η Α’ Αθήνας αποτελεί ευνοϊκή και «σκληρή» περιοχή για τη Χρυσή Αυγή, οπότε δεν είναι σωστό να γενικεύσουμε το συμπέρασμα για το σύνολο της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα