Παύλος Μαρινάκης: Η αποκάλυψη για τη διάγνωσή του με σοβαρό αυτοάνοσο (video)

Για τη νόσο του Crohn, ένα σοβαρό αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει, μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή The 2night Show και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

“Η ιστορία ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω, εγώ δεν το ήξερα. Όταν εκλέχθηκα γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, πριν από δύο χρόνια και κάτι, εκείνη την περίοδο κολλάει η γυναίκα μου κορονοϊό. Και ενώ βγαίνω αρνητικός στα τεστ, έχω έναν πυρετό κάθε απόγευμα. Είμαι γραμματέας του κόμματος, έχω ξεκινήσει τις περιοδείες, γυρίζω

στο σπίτι από το γραφείο, 37,5, το βράδυ έπεφτε. Προφανώς έπρεπε να ξεκινήσω εξετάσεις, αφού δεν είχα κορονοϊό. Εξετάσεις οι οποίες έβγαλαν την ανάγκη να κάνω περισσότερες εξετάσεις, αξονικές, μαγνητικές, με φόβο να είναι κάποια κακοήθεια ή οτιδήποτε άλλο. Όταν έκανα την ενδοσκόπηση και διαγνώστηκε η νόσος, βγήκα έξω στον γιατρό και μου ανακοινώνει ότι έχω τη νόσο του Crohn, και του λέω ‘τέλεια’, σχεδόν χάρηκα. Ο γιατρός τα’χασε, μου λέει είναι σοβαρό, το έχεις πάρει πολύ χαλαρά, δεν πεθαίνεις από αυτό, αλλά θα πρέπει να προσαρμόσεις τη ζωή σου, θα παίρνεις μια ισχυρή αγωγή. Του λέω, αφού δεν θα πεθάνω εγώ είμαι χαρούμενος”

Μίλησε ακόμα για τη σημασία του να κάνουμε τακτικά εξετάσεις: “Δε σας το κρύβω ότι υποτιμούσα συχνά συμπτώματα και φοβόμουν να κάνω εξετάσεις. Αν είχα κάνει εξετάσεις δύο, τρία, πέντε χρόνια νωρίτερα, ίσως να χρειαζόταν πιο ήπια θεραπεία“.

Keywords
Τυχαία Θέματα