Νon paper στη ΝΔ για αυτοαθώωση

Προσπάθειες για να αθωωθεί η περίοδος του 2009 από τις κατηγορίες περί φουσκώματος του ελλείμματος που εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σε πρόσφατες δηλώσεις του, γίνονται από τη πλευρά της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα κυκλοφόρησε non paper για τα πεπραγμένα 2007-2009, στο οποίο αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι η ευθύνη της ΝΔ

αφορά μόνο το 9μηνο του 2009, αφού το τελευταίο τρίμηνο είχε αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, τα έσοδα είχαν καταρρεύσει και το έλλειμμα είχε διογκωθεί μεθοδευμένα. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση εμπόδισε τον Κώστα Καραμανλή από το να κυβερνήσει, καθώς «ο κ. Καραμανλής είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντάς τους να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο έξι αρχών για την οικονομική διαχείριση, το οποίο όμως απερρίφθη πρωτοστατούντος του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.»

Από την άλλη πλευρά, στο ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται στον Τύπο της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από ομάδα υφυπουργών επί Γ.Παπανδρέου, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων εν όψει συνεδρίου.

Πηγή της Ιπποκράτους έλεγε αργά το βράδυ στα «ΝΕΑ» ότι είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει συγκεντρώσεις, ωστόσο εξέφρασε απορία για «τα περί παραγκωνισμού που διατυπώθηκαν από μετέχοντες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση και θα πρέπει να συμμετέχει με πολιτικά στελέχη.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι Φ.Σαχινίδης, Θ.Μωραΐτης, Σ.Ξυνίδης, Μ.Όθωνας, Θ.Τζάκρη, Β.Κεγκέρογλου, Αφρ.Παπαθανάση, Μ.Θεοχάρη, Ανδρ.Μακρυπίδης, Π.Ασπραδάκης, Λ.Κουρουπάκη, Ν.Τσώνης, Ν.Ζωίδης, Ηλ.Καρανίκας, Στ.Αρναουτάκης, Γ.Αρβανιτίδης, Χρ.Σπίρτζης, (πρόεδρος ΤΕΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα