Μεγάλη πορεία κατοίκων στο Μεταξουργείο – «Κήδεψαν» τη γειτονιά που χάνεται από το gentrification και τα Airbnb

Στο κάλεσμά της, η Συνέλευση Μαχαλά Μεταξουργείου, σημείωνε χαρακτηριστικά ότι η μετατροπή της Αθήνας σε τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο «έχει δημιουργήσει έναν έντονο εξευγενισμό όλου του κέντρου της πόλης».

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Δημόσιο Σήμα, (Πλαταιών και Λεωνίδου) και πραγματοποίησαν πορεία στη γειτονιά ενάντια στον εξευγενισμό (genrtification) της περιοχής και την “επέλαση” του Airbnb, που έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ενοικίων στα ύψη.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Μαχαλά

Μεταξουργείου, οι γειτονιές της Αθήνας, «αποξενωμένες, αποστειρωμένες, και άχρωμες, σε λίγο δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τα ζωντανά κύτταρα που της προσέδιδαν την προηγούμενη γοητεία της».

Επισημαίνουν ακόμα μια εξαιρετικά επικίνδυνη αντίφαση με την Αθήνα που ολοένα και «μετατρέπεται σε μονοθεματικό τουριστικό πάρκο, βορά στην λαιμαργία της οικιστικής επένδυσης που βλέπει την κατοικία μόνο ως επενδυτικό προϊόν και καθόλου ως κοινωνικό αγαθό», την ίδια στιγμή που «εκατοντάδες ακίνητα παραμένουν άδεια, εγκαταλελειμμένα και παρατημένα, ενώ οι κάτοικοι δεν έχουν πια που να μείνουν, να περπατήσουν, να αθληθούν, να συνευρεθούν κοινωνικά και πολιτιστικά».

Η κηδεία του #Μεταξουργείου !
Μεγάλη πορεία τώρα , εκατοντάδες κόσμου έναντια στην υπέρ τουριστικό ποίηση , το #Airbnb, τα υπέρογκα ενοίκια, το gentrification και την πλήρη αλλαγή του χαρακτήρα της περιοχής pic.twitter.com/NxcFmbA8aB

— kostas zafeiropoulos (@K_Zafeiropoulos) January 28, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα