Με την ουρά στα σκέλια η Μέρκελ, αναμένει τις νέες προτάσεις της Λευκωσίας

Με το γόητρό της τρωθέν, η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε πως λυπάται για την κυπριακή άρνηση στο «κούρεμα» των καταθέσεων, ωστόσο αναμένει τις νέες προτάσεις της Λευκωσίας. Η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν κυρίως μέσω της τρόικας και πως η χώρα της επιθυμεί λύση.

Στο μεταξύ, διέψευσε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Γιοργκ Ασμουσεν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», πως στο Eurogroup της Παρασκευής απαιτήθηκε να φορολογηθούν οι μικρές καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες, ενώ σημείωσε πως δεν θα χρειαστούν παρόμοια μέτρα για καμιά άλλη χώρα της Ευρωζώνης. «Η ΕΚΤ ήταν πάντα κάτι περισσότερο από ανοιχτή στην προοπτική οι μικρές καταθέσεις να φορολογηθούν λιγότερο ή και καθόλου και το βάρος να πέσει στις μεγαλύτερες καταθέσεις», δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως το σημαντικό είναι να υπάρχει το ποσό το οποίο θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο κ. Ασμουσεν τόνισε πως η ΕΚΤ δεν έχει απειλήσει με διακοπή ρευστότητας, ωστόσο προειδοποίησε πως αυτή παρέχεται μόνο σε φερέγγυες τράπεζες και πως η φερεγγυότητα των κυπριακών τραπεζών δε μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, αν δεν συμφωνηθεί σύντομα ένα πρόγραμμα βοήθειας το οποίο θα επιτρέπει γρήγορη ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα