Κοντέινερ και διασυνδέσεις στην ΕΛ.ΑΣ ψάχνουν για τον Πάλλη

Σε κοντέινερ σε λιμάνια της Αττικής αναζητούν πλέον οι διωκτικές αρχές το βαρύ οπλοστάσιο του συνιδιοκτήτη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Αναστάσιου Πάλλη. Ωστόσο πηγές από τη ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχει και άλλη ρυψώνα των όπλων, κοντά στο μουσείο – βιτρίνα του κ. Πάλλη.

Υπενθυμίζεται ότι από το Μάρτιο το HOT DOC είχε υποδείξει το μουσείο ΠΑΛΙΣ ως ένα πολεμικο μουσείο, του οποίου

τα εκθέματα, μεταξύ των οποίων τανκς, οπλοπολυβόλα και βαρύτατος οπλισμός, πιθανότατα δεν έχουν ελεγχθεί, ενώ πολλά διαθέτουν πλαστά πιστοποιητικά απενεργοποίησης.

Παράλληλα μετά και τα χθεσινά ευρήματα ναζιστικού περιεχομένου στο σπίτι του Αναστάσιου Πάλλη στη Βούλα οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα όπλα του φυγόδικου «επιχειρηματία» να έχουν διοχετευθεί στη Χρυσή Αυγή (επίσης αποκάλυψη του HOT DOC). Κάνουν δηλαδή αυτό ακριβώς που το HOT DOC έχει αποκαλύψει από το 36ο τεύχος του, το οποίο αποτέλεσε το μίτο της Αριάδνης για την έναρξη των ερευνών.

Η ύπαρξη δικτύου συνδέσμων του κ. Πάλλη εντός της ΕΛ.ΑΣ θεωρείται δεδομένη, καθώς ο τελευταίος παρουσίαζε πλαστά πιστοποιητικά απενεργοποίησης των όπλων του. Το γεγονός αυτό έχει αποτελέσει έναυσμα για έρευνες των Αρχών για δίκτυο συνδέσμων του Πάλλη στην Αστυνομία. Επιπλέον, μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC του Μαρτίου για το μουσείο ΠΑΛΙΣ, αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το μουσείο και το σπίτι του φυγίδικου επιχειρηματία, χωρίς ωστόσο να βρουν τίποτα.

Σύμφωνα με το vima.gr εξετάζονται εκτός αυτών οι «επαφές» και οι…αρωγοί του σε άλλες κρατικές υπηρεσίες. Ακόμη ερευνάται και ο ρόλος δύο άλλων επιχειρηματιών -ο ένας εξ αυτών εμφανίζεται ως έμπορος μηχανημάτων στα δυτικά προάστια- που πιθανόν σχετίζεται με το ερευνώμενο δίκτυο λαθρεμπορίας όπλων από τον κ. Πάλλη.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του επιχειρηματία που εκτιμάται ότι βρίσκεται εντός Αττικής, ενώ υπήρχαν πληροφορίες για κατάλυμα του σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας. Όμως αυτές οι έρευνες είχαν αποδειχθεί, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, αναποτελεσματικές. Οι έρευνες βασίζονται σε πληροφορίες και για τις κινήσεις των σωματοφυλάκων του 52χρονου επιχειρηματία και κυρίως ενός πρώην άνδρα των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού που είναι συγγενής άλλου φυγόδικου επιχειρηματία.

Εν τω μεταξύ απαντήσεις ενδέχεται να δώσει και ο συλληφθείς επιστάτης της βίλας του Αναστάσιου Πάλλη, ο οποίος σήμερα οδηγείται στο αυτόφωρο. Ο συλληφθείς βαρύνεται με την κατηγορία της οπλοκατοχής και άλλες κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα